Jasmínová rýže je velmi bohatá na škrob, potřebné vitamíny a minerály. Její chuť je výrazná s voňavým nádechem jasmínu. Typem je to dlouhozrná rýže s vysokou lepivostí. Vhodná pro přípravu tradičních asijských pokrmů a dezertů. Rýži si můžete dochutit octem, nebo ji na cibulce orestovat a poté v osolené vodě uvařit do měka.
Má prokazatelný vliv na snižování cholesterolu v krvi.
Příprava
Vařením:
Rýži důkladně propereme ve studené vodě. V poměru na 1 šálek rýže přidáme 1,2 šálku vody, osolíme. Přivedeme k varu, vaříme cca 20 minut. Po uvaření je jasmínová rýže lehce slepená ale křehká a nadýchaná.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.